ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Passagerare utsatta för hot på mardrömsbussen

Leif Oldenburg · 20 Mar 2012
Uppdaterad 20 Mar 2012
Bussföraren Kjell Lindmark har flera arbetskamrater som råkat illa ut på linje 839. – Som tur är brukar vi ha väktare efter oss i en följebil, säger han.

Bussföraren Kjell Lindmark har flera arbetskamrater som råkat illa ut på linje 839. – Som tur är brukar vi ha väktare efter oss i en följebil, säger han. Foto: Urban Brådhe


Spyor, bråk och ständiga hot mot både passagerare och förare. Buss 839 mellan Handens centrum och Dalarö har blivit en mardrömslinje.

klar

Artikellänk är kopierad

– Folk slåss och dricker sprit. Skolbarn antastas och äldre hånas öppet. Det är ett helsike för oss som bor på Dalarö och det blir bara värre hela tiden, säger en av resenärerna som vill vara anonym.

På vägen ut till Dalarö ligger två behandlingshem och ett lågtröskelboende. Många boende tar bussen in till Handen på förmiddagen och går direkt till Systembolaget. Eftersom de inte får ta med alkoholen in på hemmen töms allting på plats.

– Vi kan inte neka resenärer utan skäl, säger Ted Stridsberg, affärsområdeschef på Keolis som ansvarar för trafiken ut mot Dalarö.

Men på bussen börjar problemen. Flera förare har utsatts för allvarliga hot.

– Det är livsfarligt från trafiksäkerhetssynpunkt, säger Ted Stridsberg.

Vid flera tillfällen har väktare kallats in och buss 839 har även haft vaktbolaget G4 som följebil.

– Det har varit riktigt illa i flera år. Jag vet inte vad man ska göra, säger Yvonne Edberg Johansson, arbetsplatsombud på Kommunal.

Ryssevikens lågtröskelboende kör numera själva sina boende till och från Handens centrum. Metro sökte i går kväll representanter för de andra två hemmen utan att lyckas.

I går kväll hölls ett krismöte i Haninge kommunhus med representanter för bland annat SL, Haninge kommun, Keolis, fackförbundet Kommunal och de tre hemmen.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro