ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Passagerarfärja körde in i kaj

TT · 11 Apr 2013
Uppdaterad 12 Apr 2013

klar

Artikellänk är kopierad

En personfärja körde strax före klockan fyra på torsdagseftermiddagen in i en pir då den skulle lägga till i Helsingborgs hamn.

Olycksfärjan var enligt hd.se sundsbussen Pernille som går i trafik mellan Helsingborg och Helsingør. Hur stora skador fartyget fick är oklart men det lär inte råda någon fara för de ombordvarande.

Ett vittne har för SOS Alarm uppgett att det uppstod en kraftig smäll.

Färjan ägs av det danska bolaget Sundsbusserne A/S som återstartade Sundsbusstrafiken, som låg nere efter en konkurs, i juli 2010.

Pernille seglade tidigare under namnet Siletta Ace. Hur många passagerare som fanns ombord vid krocken är inte känt. Vittnen på fartyget säger dock till hd.se att det var en "rejäl smäll".

Enligt räddningstjänsten har en person förts till sjukhus med oklara skador. Ett trettiotal passagerare har lämnat fartyget oskadda.

– Det verkar inte ha blivit några större skador på fartyget. Vad jag vet tar det inte in vatten i alla fall, säger stabsbrandmästare Lars Rund vid räddningstjänsten i Helsingborg, till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro