ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Passagerarfartyg brann i Frihamnen

Emma Petersson och Maria Forsström · 18 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Maria Forsström


klar

Artikellänk är kopierad

En brand bröt på tisdagseftermiddagen ut på passagerarfartyget M/S Zenith i Frihamnen i Stockholm. Två personer rökskadades.

Enligt Mats Kero, presschef på Storstockholms brandförsvar, började branden när två personer höll på med ett svetsarbete längst ner och längst fram i fören på fartyget.– De två svetsarna märkte att det brann och försökt själva släcka branden. Det är de som har förts till sjukhus med rökskador. Brandförsvaret som kom till platsen har inriktat sig på att säkerställa att det har blivit ordentligt släckt, säger Mats Kero till Metros Maria Forsström.Själva branden släcktes snabbt enligt Mats Kero men det var stor rökutveckling.Passagerarna ombord på fartyget är främst spanjorer och portugiser som är på en kryssning i Skandinavien. Fartyget skulle ligga kvar ett par timmar i Stockholm innan det skulle fortsätta till Tallin.

– Vi hade precis kommit tillbaka från en utflykt när vi såg en massa rök och vi fick inte komma ombord, säger passageraren Maria-Luisa och hennes son Miguel från Sevilla i Spanien till Metro.

Fartyget har runt 1600 passagerare ombord som evakuerades. De flesta ska dock redan ha varit i land när larmet om branden kom. Ett stort räddningspådrag med polisbilar, brandbilar och ambulanser samt en ambulanshelikopter skickades till fartyget.

Kryssningsfartyget M/S Zenith byggdes i Tyskland 1992. Fartyget är 208 meter långt och har plats för 1774 passagerare, enligt sajten faktaomfartyg.se.I maj i år gick fartyget på grund utanför Köpenhamn. I fjol rammade Zenith det grekiska fartyget Aegean Pearl vid Pireus i Grekland i samband med förtöjning. Inga människor skadades men däremot fick fartygen materiella skador.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Petersson och Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro