ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Passbilderna blir bättre efter nyår

Johan Kellman Larsson · 24 Okt 2011
Uppdaterad 24 Okt 2011
I jul ska bildkvaliteten på passfotografierna förbättras – vad tycker du om det? – Det låter jättebra, hoppas det nya systemet går snabbare också, säger Linda Jarméus, 37, Stockholm.

I jul ska bildkvaliteten på passfotografierna förbättras – vad tycker du om det? – Det låter jättebra, hoppas det nya systemet går snabbare också, säger Linda Jarméus, 37, Stockholm. Foto: Urban Brådhe


Till årsskiftet införs nya pass och id-kort. I samband med detta kommer fotostationerna att bytas ut och kvaliteten på fotografiet förbättras.

klar

Artikellänk är kopierad

”Du ser ut som en kriminell!” Tröttnat på skämten om fotografiet på ditt pass- eller id-kort? Grattis – nu ska nämligen bildkvaliteten förbättras.

Detta i samband med att de nya passen och nationella id-korten införs i början av januari 2012. – Med den nya fotostationen förbättras kvaliteten på bilden bli bättre. Men exakt i detalj vad som kommer att förändras kan jag inte gå in på i detalj i dagsläget, säger Kristina Ekstrand, gruppchef på citypolisens passgrupp.

Med anledning av förändringen kommer polisens system för ansökan om pass och nationellt id-kort vara avstängt under perioden 26 december till och med den 2 januari 2012. – Det kommer bli ett himla liv, det är väl bara förnamnet. Särskilt problematiskt är det förstås eftersom det här är en tid då många reser. Så det gäller att vara ute i god tid, säger Kerstin Ekstrand.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro