ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Passionens hetta ingen bra grund att stå på

Metro · 7 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

”I passionens hetta upplever man att partnern har egenskaper den inte har”, säger Bodil Wennberg, psykolog.
”I passionens hetta upplever man att partnern har egenskaper den inte har”, säger Bodil Wennberg, psykolog.

OLIKA ÅSIKTER. Många skilsmässor hade kunnat förhindras – om paret aldrig hade gift sig från början. Det menar psykologen Bodil Wennberg, som forskat om relationer och var den som Sverigeinförde begreppet EQ, ett mått på förmågan att tolka och förstå sina egna känslor. – I passionens hetta upplever man att partnern har egenskaper den inte har, men fantasierna måste övergå i verklighet innan man gifter sig, säger Bodil Wennberg.

Många upptäcker i efterhand att de tycker olika i grundläggande frågor som barnuppfostran och ansvar för hemmet. – Det är få som skiljer sig av nonchalans, men jag önskar att folk övervägde förhållandet lika noga som skilsmässan, säger Bodil Wennberg. I tre fall av fyra är det kvinnan som tar initiativet till skilsmässa. Varför är det så? – Jag kan vända på det och fråga var alla överdådiga bröllop kommer ifrån. Kvinnan har en dröm om en relation som inte är realistisk och när drömmen går i kras kommer skilsmässan.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro