ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Passkontrollant blir sjösjuk på Arlanda

Karolina Skoglund · 4 Mar 2014
Uppdaterad 4 Mar 2014

Efter en ombyggnation på Arlanda har passburarna börjat röra på sig. Man blir sjösjuk”, säger passkontrollanten Patrik Häger, som nu skrivit en tillbudsrapport.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Häger jobbar som passkontrollant på Arlanda. Efter en ombyggnation känner han sig sjösjuk på jobbet.
Patrik Häger jobbar som passkontrollant på Arlanda. Efter en ombyggnation känner han sig sjösjuk på jobbet.Foto: Privat/TT

För snart ett år sedan färdigställdes en omfattande renovering av terminal 2 på Arlanda, där bland annat en extra våning byggdes till. Nu uppger passkontrollanten Patrik Häger, som arbetar på gränspolisavdelningen, att man blir sjösjuk att sitta i passburarna. Enligt honom ska det vara en direkt konsekvens av ombyggnaden. Han har nu skrivit en tillbudsrapport.

– Man känner vibrationer när folk går förbi. Det kan gunga så mycket att man blir sjösjuk. Det är inte så att jag behövt ta åksjuktabletter men jag upplever att jag mår illa, säger Patrik Häger.

Han önskar nu att man bygger om, stödjer golvet med pelare från våningen under eller flyttar platsen för gränskontrollen.

– Jag kanske är rätt känslig men många känner ju att det skakar, så jag vill mest att man ska kolla upp det. Det har blivit godkänt av byggledarna så jag vet inte vad det är som blivit fel. Men någonting är det eftersom det skakar så mycket. Det känns som att man står på en stor bilväg ungefär. 

Klas Nilsson är presschef på Swedavia, som både äger och driver Arlanda. Han känner varken till tillbudsrapporten eller problematiken.

– Nej, det är ingenting vi noterat men vi måste givetvis gå till botten med det hela. Terminal 2 var den första vi renoverade, den var klar i april. Vi ska även bygga om terminal 5 så detta är givetvis något vi måste titta på, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro