ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pastajätten Barilla: "Homosexuella kan äta annan pasta"

Gustaf Eriksson · 26 Sep 2013
Uppdaterad 28 Sep 2013
Pastajätten Barilla: "Homosexuella kan äta annan pasta"

Pastajätten Barilla: "Homosexuella kan äta annan pasta" Foto: Scanpix


"Vi gillar den traditionella familjen. Och om homosexuella inte gillar det kan de alltid äta pasta från någon annan." Det säger en av pastajätten Barillas ägare i en radiointervju. Människor över hela världen uppmanar till bojkott.

klar

Artikellänk är kopierad

"Bye, bye Barilla." "Go fusilli yourselves." "Yet another reason to go low carb." Det är några av de ilskna twitterreaktionerna som riktats mot den italienska pastajätten Barilla efter att Guido Barilla, en av ägarna, sagt att bolaget aldrig kommer använda en homosexuell familj i sin reklam.

LÄS MER
Bojkotthot mot Barilla

Mängder av människor uppmanar nu till bojkott av Barillas pasta. Enligt gaynyhetssajten qx.se var den italienska hbt-rörelsen snabba med att fördöma företaget. – Jag tycker vi ska göra som Guido säger och sluta äta Barillas pasta, säger homoaktivisten Aurelio Mancuso, enligt sajten. Barilla Group äger bland annat svenska företaget Wasa knäckebröd. Metro har sökt företrädare för Barilla i Sverige.  I en kommentar på Barillas hemsida skriver Guido Barilla att ber om ursäkt om det han sagt "har orsakat uppståndelse eller missförstånd, eller om de sårat någons känslor."Barilla skriver att han har full respekt för alla, utan åtskillnad:  "Jag har den yttersta respekt för homosexuella och för allas rätt att uttrycka sig." I marknadsföringen "representerar Barilla familjen, för det är det som välkomnar alla," avslutar Guido Barilla.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro