ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pastapirat avstängd från skolan

Tomas Lundin · 29 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Pastafarianerna tror att ett flygande spaghettimonster skapade människan. 

Pastafarianerna tror att ett flygande spaghettimonster skapade människan. 


klar

Artikellänk är kopierad

AVSTÄNGD. En skolelev i North Carolina har blivit avstängd från undervisning efter att ha kommit till skolan i piratkostym och samtidigt väckt debatt om religionsfriheten i USA.

Eleven hävdar nämligen att han är anhägare av religionen Pastafari. En religion som härleder skapelsen till ett flygande spaghettimonster och kräver att dess anhängare klär sig i full piratutstyrsel, enligt Metro i England.

Pastafarianister ser pirater som gudomliga varelser och menar att växthuseffekten hänger ihop med ett minskat antal pirater på de sju haven.

Religionen fick tidigare uppmärksamhet när dess huvudprofet skrev till utbildningsnämnden i Kansas och krävde att det flygande spaghettimonsrets läror borde ägnas lika mycket undervisningstid som evolutionsläran.

Efter det har religionen fått en mängd anhängare över hela världen, även om många ser den som ett skämt.

Skolan i North Carolina håller fast vid sitt beslut att stänga av eleven från en dags undervisning och menar att det inte har med hans religion att göra, utan beror på att han flera gånger trotsat uppmaningar att inte komma till skolan i piratkostym, enligt Metro i England.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro