ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Påstår att andar kan bota cancer

Clarence Frenker · 9 Nov 2011
Uppdaterad 9 Nov 2011
Avslöjandet har gjorts med hjälp av dold kamera.

Avslöjandet har gjorts med hjälp av dold kamera. Foto: TV3


Naturläkare avråder från operation – kallar det idioti”. Spåman hävdar att andar kan göra cancersjuk frisk. Alternativmedicinare som lurar patienter ­avslöjas av tv-team med dold kamera.

klar

Artikellänk är kopierad

I kvällens avsnitt av TV 3:s ”Sanning & konsekvens” avslöjas hur alternativmedicinare avråder från att operera en livmoderhalscancer för att kunna sälja dyra behandlingsmetoder. Detta trots att det sannolikt skulle leda till döden för patienten och kan vara straffbart med fängelse. Framför dold kamera hävdar bland annat en etablerad naturläkare i Stockholm att operation vid en livmoderhalscancer är ”ren idioti”. I stället rekommenderar han en apparat på magen för         8 700 kronor som enligt honom själv ska bota cancern på en månad. Men när han konfronteras tar han tillbaka sina påståenden. – Det är klart att vi alla vill tjäna pengar, säger han i programmet. Men naturläkaren är inte ensam om sina tilltag. En spåman avråder även han från operation och hävdar att han med hjälp av andar kan komma fram till hur cancern ska botas – bara rätt gåva offras. Och en tredje påstår helt kort att ”cancer är bara en vanlig störning i kroppen”. Enligt onkolog Maud Svensson kan alternativa behandlingar inte bara vara helt verkningslösa, utan även rent farliga. – Många sjuka fäster stor tilltro till det här, men det kan förstöra den vanliga behandlingen, säger hon.

 ”Sanning & konsekvens”, TV 3, klockan 22.00.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro