ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Påstås ha gömt snus – nu stämmer konkurrensverket Swedish Match

TT · 10 Dec 2014
Uppdaterad 10 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Börsnoterade Swedish Match anklagas för att ha gömt undan konkurrenternas produkter i snuskylarna.

Nu stämmer Konkurrensverket Swedish Match och snustillverkaren riskerar att få böta 38 miljoner kronor, rapporterar Dagens Industri.

– Det är ett ärende som vi har jobbat med under lång tid. Företaget har missbrukat sin dominerande ställning för att utestänga andra aktörer på marknaden, vilket har lett till försämrad konkurrens, säger Konkurrensverkets chef Dan Sjöholm till tidningen.

Bakgrunden till stämningsansökan — som lämnas in till Stockholms tingsrätt under onsdagen — är att Swedish Match sommaren 2012 informerade sina konkurrenter om att ett nytt system för hylletiketter skulle införas. Konsekvensen av det blev att konkurrenterna tvingades hålla sig till snusjättens strikta mallar.

Konkurrenterna, som är beroende av att placera ut sina produkter i Swedish Match kylar, har tidigare själva fått utforma och placera ut sina hyllkantsetiketter i kylarna.

Huvudförhandlingen i målet väntas först om ett år, enligt Dagens Industri. Tingsrättens avgörande kan därefter överklagas till Marknadsdomstolen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro