ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Patienten fick ligga i matsal

Conny Emmelin · 29 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Överfulla patientsalar, sjuka i korridorerna och personal som får sätta dropp i skenet av en ficklampa. Socialstyrelsen riktar nu stark kritik mot Umas i Malmö för ständiga problem med överbeläggningar och patienter på fel avdelningar. – Det är mycket allvarligt både för patientsäkerheten och den personliga integriteten, säger Thomas Fridén, tillsynsläkare på Socialstyrelsen i Malmö.

En 94-årig dement patient som kräktes blod fick ligga i patientmatsalen eftersom det inte fanns plats någon annanstans. Det är bara ett exempel på avvikelser till följd av överbeläggningar på universitetssjukhuset Mas i Malmö. – Det är djupt beklagligt men samtidigt är det nödlösningar som vi ibland kan stå inför, säger Ingrid Mattiasson, chefsläkare på Umas.

Men nu ska situationen bli bättre på sjukhuset. På en presskonferens meddelade sjukhusledningen att de ska se över alla byggnader för att hitta fler vårdplatser. Dessutom ska nya arbetssätt införas. – Olika kliniker ska hjälpa varandra vid sjuktoppar. Vi ska också göra en bedömning av varje patient för att se hur mycket vårdtid som kommer att behövas, säger Bo Israelsson, divisionschef med ansvar för medicinkliniken.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro