ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Patricia, 24, förlorade första barnet i magen – nu har hon blivit mamma

Evelina Pålsson · 7 Mar 2016
Uppdaterad 7 Mar 2016
Patricia Dianda, 24 och sambon Simeon George, 36 har nu äntligen blivit föräldrar. I oktober förra året fick de dottern Mahelia vars namn har en koppling till barnet som dog.

Patricia Dianda, 24 och sambon Simeon George, 36 har nu äntligen blivit föräldrar. I oktober förra året fick de dottern Mahelia vars namn har en koppling till barnet som dog. Foto: Privat


Fem veckor innan beräknat datum slutade bebisens hjärta slå och barnet dog i Patricias mage. Patricias värld rasade samman men med stöttning av sambon, vänner och familj tog hon sig vidare och nu har hon äntligen blivit mamma.

klar

Artikellänk är kopierad

Våren 2014 väntade malmöborna Patricia Dianda och Simeon George sitt första barn. En dotter som skulle få namnet Hailey.

Men drömmen om att bli föräldrar krossades när dottern dog i magen på grund av havandeskapsförgiftning. Barnet hade kanske kunnat räddas om sjukhuset inte skickat hem henne över påsk. Metro uppmärksammade händelsen eftersom sjukhuset Lex maria-anmäldes och erkände sin miss.

► LÄS MER: 54-åriga Tracey födde sitt eget barnbarn

Efter åtta dagar sväller Patricia upp. Paret åker in till sjukhuset och väl där får de mardrömsbeskedet att läkarna inte hör något hjärtslag. Det här var natten till den 21 april och dagen efter får Patricia föda sin döda dotter.

– Min värld exploderade. Jag ville inte leva mer och det var svårt att ta mig tillbaka till den jag var innan eftersom vi hade planerat för att vara föräldrar, säger Patricia.

Stöttning från sambon, vänner, familj och olika facebookgrupper för personer i samma situation har hjälpt henne att komma på fötter igen.

– Jag och min sambo visste att vi inte skulle bli lyckliga förrän vi blev föräldrar och bestämde oss för att fortsätta försöka, säger hon.

Efter att Hailey dött var det bara flicknamn som dök upp i Patricias huvud.

– Man kan inte ersätta ett barn men det var mitt sätt att bearbeta, säger hon.

► LÄS MER: Pontus är 15 år och pappa: ”Man får skita i vad alla säger”

Haileys död tog hårt på Patricia.

– Min sambo har också varit ledsen men han har varit den som hållit det inne för att kunna stötta mig.

– Det är tabu att känna sig svartsjuk, men jag sa det till mina vänner att jag inte kommer kunna vara glad för er skulle om ni blir gravida just nu. Det är själviskt att säga så men jag hade inte klarat det just då, säger hon.

Patricia blev gravid igen men fick missfall. Men bara en månad efter missfallet visade sig ett plus på stickan igen. Den här gången blev det inget missfall. Graviditeten löpte på vecka efter vecka, Patricia slapp havandeskapsförgiftning och allt gick bra förutom att hon upplevde graviditeten som ett helvete.

– Jag tänkte under hela graviditeten att hon låg död där inne i magen, säger Patricia.

► LÄS MER: Emma och Rickards barn dog i magen – nu vill de varna andra föräldrar

För att försäkra sig om att bebisen var vid liv brukade hon skaka på magen bara för att få känna en spark. Dottern var beräknad till den 5 november men på grund av att Patricia mådde psykiskt dåligt blev hon igångsatt redan den 26 oktober och Mahelia föddes klockan 02.07 den 27 oktober.

– Det första jag sa när hon fötts var ”hon lever” så även på förlossningen trodde jag att det skulle uppstå någon komplikation, säger Patricia.

Men Mahelia föddes fullt frisk, vägde 3 690 gram och var 49 centimeter lång.

– Det var helt underbart och overkligt. Det var så mycket glädje, säger Patricia.

Rädslan över att skulle kunna hända Mahelia något höll i sig även efter födseln.

– Jag tänker det värsta hela tiden. Men jag vet inte om det beror på att det är så det är att vara mamma eller om det beror på det jag varit med om, säger Patricia. Dotterns namn Mahelia har stor betydelse för paret. De fastnade för namnet eftersom de tyckte att det var vackert men när det visade sig att det vanligaste smeknamnet på personer med namnet var Hailey blev de helt sålda.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro