ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Patrick siktar på en ny miljon

Ulrica Widsell · 27 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

TÄVLING. Förra året vann Patrick Ohlsson i Kristianstad totalt 1,2 miljoner kronor i vinstpengar när han segrade i dåvarande börs-SM, numera börs-NM som arrangeras av Aktiespararna och tidningen Aktiespararen i samarbete med Metro. 38-årige Patrick Ohlsson knep både första- och fjärdeplatsen med två av sina tävlingsportföljer. Vinnarportföljen hade stigit med omkring 200 procent när tävlingen avgjordes.

I år satsar 38-årige Patrick Ohlsson på att kamma hem vinnarmiljonen igen. – Självklart, annars går man ju inte med. I år är det lite svårare när det är fler aktier att välja mellan från de andra nordiska länderna, säger han.Patricks pappa Gösta Ohlsson som kom trea i fjol är också med, men far och son tävlar inte mot varandra.– Det är mer samarbete. Vi har varit med flera år innan också, säger Patrick.Men kunskaper och erfarenhet är inte avgörande.– Det gäller att ha mycket tur också. Vi köpte och sålde i rätt ögonblick, säger Patrick. •• Vad gjorde du med prispengarna?– Än så länge har jag inte gjort så mycket egentligen. Jag bjöd några kompisar på en vecka i New York. Vi kollade på hockey och hade allmänt roligt, berättar han.

Förra året var det cirka 19 000 aktieportföljer i tävlingen. Varje deltagere får ha max fem portföljer.– Tvärtemot allt annat aktiesparande så handlar det om att chansa vilt i den här tävlingen. Aktiesparande ska normalt sett vara långsiktigt, regelbundet och med liten risk. Det är både bildande och kul, säger Bosse Steiner, redaktionschef på tidningen Aktiespararen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro