ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Patrik Sjöberg om knarkskandalen

Metro · 19 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
Patrik Sjöberg dementerar i ett mejl till Metro en rad uppgifter som förekommit i artiklar om honom i Aftonbladet efter knarkskandalen i Göteborg.

Patrik Sjöberg dementerar i ett mejl till Metro en rad uppgifter som förekommit i artiklar om honom i Aftonbladet efter knarkskandalen i Göteborg. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Något reseförbud existerade aldrig och något sportcentrum i Brasilien är han inte längre delägare i. Patrik Sjöberg dementerar i ett mejl till Metro en rad fakta som tidningen Aftonbladet gått ut med i samband knarkskandalen efter friidrotts-VM i Göteborg. Bland annat ska Sjöberg enligt Aftonbladet förlagts med reseförbud efter urinprovet. Sjöberg hävdar att polisen meddelade varken reseförbud eller andra restriktioner. Enligt mejlet fick Sjöberg lämna polisstationen tre timmar efter att urinprovet lämnats. Aftonbladet har även gjort en kartläggning av Sjöbergs resor mellan Brasilien och Sverige och till andra länder som Holland och Venezuela. Detta har enligt en Aftonbladetartikel gjort Migrationsverket i Brasilien "misstänksammma". Så här kommenterar han själv resorna: – Mina resor mellan Brasilien och Europa beror på att jag a) i Sverige har en femårig högt älskad dotter,  representerat ett (av myndigheterna godkänt) affärsprojekt i Karibien och tidigare representerat Natal Golf & Sports Club. – En resa gick via flera mellanlandningar till ön Bequia , St. Vincent i Karibien, där jag då var bosatt. Flygrutten hade jag inget inflytande över: den innebar bl a transit i Venezuela. – De brasilianska tull- och polismyndigheterna är synnerligen noggranna.  Att gå genom tullen är en omständlig procedur, som tar lång tid – allt granskas ytterst omsorgsfullt. (Något två reportrar på TV4, som gjorde ett inslag om mig på plats sommaren 2005 fick erfara.)

När Patrik Sjöberg senast lämnade Brasilien magasinerade han alla sina tillhörigheter eftersom han enligt mejlet: a) inte visste hur lång tid rehabiliteringen efter min knäoperation (privat) i Göteborg skulle ta, b) sedan en tid letar annat boende. Angående uppgiften i Aftonbladet om att han är delägare i ett nytt sportcentrum i Natal, där bilder av Henrik Larsson och Björn Borg har funnits med i säljmaterialet skriver han:   – Jag lämnade för drygt ett år sedan  konsortiet Natal Golf & Sports Club när projektet inte längre skulle omfatta den verksamhet jag respresenterade: en tränings- och idrottsanläggning för elitidrottare. Några motsättningar inom konsortiet fanns inte vid denna tidpunkt. – Säljmaterial med bilder av kända svenska sportprofiler tog Kurt Lindberg (i Aftonbladet kallad Lindgren 13 ggr) fram på eget bevåg. Övriga konsortiemedlemmar – inte minst jag själv – visste mycket väl vilka regler som gäller för användning av bilder på sportprofiler. Våra invändningar viftades bort. – Det ursprungliga projektet har idag omvandlats till projektering av vad som ska bli en av Brasiliens mest exklusiva golfbanor. I dagarna väntas de sista tillstånden för att starta projekteringen. Ingen av det tidigare konsortiets intressenter finns med i detta projekt.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro