ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Pattinsons motspelare, Tai, slagen med pinnar

Sofia Gustafsson · 10 Maj 2011
Uppdaterad 11 Maj 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den asiatiska elefanten, Tai, som var med i Hollywoodfilmen Water For Elephants, fick elchocker och blev slagen, hävdar aktivister. Tai agerar i filmen tätt tillsammans med filmstjärnorna Robert Pattinson och Reese Witherspoon.

Aktivisterna Animal Defenders Internationel (ADI) visar upp vad de säger att de har en video från 2005 som visar hur Tai får stötar av elpistoler och blir slagen med pinnar för att han ska lära sig olika trick.

I videon varvas citat där företrädare för filmen berättar hur väl elefenten Tai behandlats med klipp där elefanten, som ska vara densamma, elchockas och slås med pinnar. Producenterna hävdar trots videon att inga djur kom till skada under inspelningen. Även Gary Johnson, delägare i Have Trunk Will Travel, företaget som äger Tai säger att hon inte blivit misshandlad på något sätt.

"Vi hade blandade känslor om att ens göra den här filmen eftersom det är ganska detaljerade filmsekvenser med elefanten, och det finns några så kallade slagscener med där" säger han, skriver brittiska tidningen Metro.

Have Trunk Will Travels elefanter har också medverkat i filmer som "Evan Almighty", Britney Spears video till "Cirkus". Elefanten Tai har använts som målarduk av konstnären Banksy under en konstinstallation i Los Angeles.

Aktivister säger att filmen visar hur elefanten Tai, här med Robert Pattinson och Reese Witherspoon, får elchocker och blir slagen med pinnar.
Aktivister säger att filmen visar hur elefanten Tai, här med Robert Pattinson och Reese Witherspoon, får elchocker och blir slagen med pinnar.
klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Gustafsson
Sofia Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro