ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Paul fångar människan

Tomas Lundin · 2 Sep 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Paul Hansens utställning pågår till och med den 8 oktober på Galleri Kontrast, Hornsgatan 8 i Stockholm.

Paul Hansens utställning pågår till och med den 8 oktober på Galleri Kontrast, Hornsgatan 8 i Stockholm. Foto: Lotta Imberg


Nu ställer världsberömde fotografen ut i Stockholm

klar

Artikellänk är kopierad

Paul Hansen är en av Nordens mest hyllade och prisbelönta pressfotografer. Nu ställer han ut sina bilder på Galleri Kontrast på Hornsgatan. Utställningen ”Människa människa” visar ett urval av bilder från tiden som fotograf för bland annat Dagens Nyheter och Expressen. Bilderna föreställer ofta vardagliga händelser i ovanliga situationer, som när två pojkar spelar fotboll med ett sönderbombat Kabul som fond. – Jag försöker ta fram människan inom alla, säger Paul Hansen. Paul Hansens dokumentärfotografi utvecklades när han började komma på egna jobb för att slippa fotografera kändisar och politiker. I dag har alla utmärkelser gett honom frihet att följa sin egen vilja och även om han är knuten till Dagens Nyheter är kopplet ganska löst. Som pressfotograf har han dokumenterat de flesta stora katastrofer som skett de senaste åren, men en enda människas död eller sorg kan påverka honom mer än tusentals. PERVINBILDERNA FAVORITER – Det berör en inte lika mycket när man fotograferar offren för en katastrof. Först när det finns något att hänga upp det på, som när en pojke hittar sin döde brors skor, blir den påtaglig. Favoriten bland bilderna har inget motiv från Phuket eller Västbanken, utan från Upplands Väsby. Bilden föreställer en mor som sitter vid frukostbordet med sin lille son. Precis som andra ensamstående trebarnsföräldrar har Pervin Demirol utvecklat en otrolig simultanförmåga, skillnaden är att hon sitter i rullstol efter att ha haft polio som barn.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro