ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Paula blev utslängd från krogen – var för "lättklädd"

David Peterson · 2 Nov 2017
Uppdaterad 2 Nov 2017
Paula i kläderna hon hade på sig den aktuella kvällen.

Paula i kläderna hon hade på sig den aktuella kvällen. Foto: PRIVAT/TT


Det blev en tidigare kväll än planerat för tjejgänget när de var ute på krogen i Umeå. Tjugoåriga Paula Savina stoppades av vakterna – pågrund av sin klädseln. "De sa att jag var triggande", säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var tänkt att bli en rolig kväll på stan. De tre tjejkompisarna hade bestämt sig för att gå till en nattklubb i centrala Umeå. Men väl på plats fick 20-åriga Paula Savina bara dansa en knapp timme innan klubbens vakter ville prata med henne, vilket Västerbottens-Kuriren var först med att rapportera om.

– Först frågade vakten hur mycket jag hade druckit, men när hon märkte att det inte var något fel på mig frågade hon istället om jag hade något mer att sätta på mig, säger Paula Savina.

Hennes klädsel bestod av ett par svarta byxor, ett rött linne och runt midjan hade Paula knutigt en kofta. Vakten ställde ett ultimatum och ska ha sagt: ”antingen sätter du på dig koftan eller så får du gå härifrån”. Samtidigt kommer Paulas två vännerna fram för att ta reda på vad som händer, då hänvisar vakten plötsligt till klubbens klädkod.

– Vakterna sa att jag var triggande. Att jag triggar killarna. Det kändes som ett hot, att jag antingen skulle sätta på mig mer kläder eller få skylla mig själv om något händer, säger Paula Savina.

I efterhand har hon försökt hitta information om klädkoden, men upplysningar om någon sådan finns varken på klubbens hemsida eller i lokalen, säger hon. Händelsen inträffade den 20 oktober, samtidigt som metoo-kampanjen fyllde både de vanliga och de sociala medierna.

– Hela den veckan hade jag varit glad över metoo och känt att systerskapet var starkt. Det som hände var som ett slag i ansiktet. Två kvinnliga vakter som berättar för mig att jag är triggande. Jag blev väldigt besviken, säger hon.

Att vakterna som krävde att Paula Savina skulle lämna klubben var kvinnor gjorde att hon blev extra besviken.

– Det visar att alla är produkter av samhället och att normer sitter hårt inpräntat i oss. Till och med vi kvinnor kan backstabba varandra. Det visar hur viktigt det är att alla jobbar för att motverka normerna, säger Paula Savina.

LÄS MER
Duellen: Hur ser vi till att #metoo inte bara blir en fluga?
klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro