ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Påven: Julfirandet är en charad – världen är i krig

Hugo Ewald · 22 Nov 2015
Uppdaterad 22 Nov 2015

Foto: Gregorio Borgia/AP


I samband med en predikan i Vatikanen meddelade Påven Franciskus att julfirandet i år för honom kommer vara en stor charad. Detta eftersom "hela världen är i krig"

klar

Artikellänk är kopierad

I kölvattnet av terorattackerna som ägt rum i bland annat Libanon och Frankrike höll påven Franciskus under torsdagen en predikan i Vatikanen. Talet skedde i samband med invigningen av Vatikanens stora julgran som kommer att dekoreras den 8 december, men det var inte festiviteter som präglade talet.

– Julen är på väg. Det kommer vara ljus och julgranar, men det är bara en charad, sa påven enligt Yahoo news.► LÄS MER: Svenska Sunita, 25, tog en selfie med påven

I sin predikan lyfte påven hur hela världen är i krig, och hur vi människor fortfarande inte lärt oss att hålla fred vid liv.

– Vad kommer bestå efter detta krig som vi just nu genomlever? Ruiner, tusentals barn utan utbildning, så många oskyldiga offer och massor av pengar i vapenhandlarnas pengar.

I slutet av taled bad påven för fred.

– Vi ber för att nåd ska svepa över denna värld, som inte förstår fredens väg, sa han.► LÄS MER: Påve Francis släpper album

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro