ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Peab krävs på vite för dålig snöröjning

Karolina Skoglund · 21 Dec 2012
Uppdaterad 21 Dec 2012

Flera stadsdelsförvaltningar kräver nu företaget Peab på vite för dålig snöröjning. Men notan behöver inte sluta där. I vår riskerar de även att få betala för kontraktsbrott mot staden.

klar

Artikellänk är kopierad

Stadsdelsförvaltningen Enskede-Årsta-Vantör har tagit egna bilder på den  undermåliga snöröjningen.
Stadsdelsförvaltningen Enskede-Årsta-Vantör har tagit egna bilder på den  undermåliga snöröjningen.Foto: Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning

Årets massiva snöfall kan bli dyrt för Peab. 

Redan nu har krav om vite beslutats från två stadsdelsförvaltningar som är missnöjda med snöröjningen. En av dem är Enskede-Årsta-Vantör: 

– Peab har inte följt sitt avtal i Enskede och Vantör och då har vi rätt att kräva ut vite. Vi dokumenterade ett antal platser som vi var missnöjda med, men de gjorde inget åt saken.  Då valde vi att sätta ett vite på 450 000 kronor, säger stadsdirektör Leif Sjöholm.

Lars Thyberg, regionchef på Peab drift och underhåll i Stockholm, tar till sig kritiken. 

– Vissa delar har vi varit lite sena på, det kan jag hålla med om. Vi måste ta oss till deras krav men eftersom det kom i går (onsdags) har vi inte hunnit titta på det ännu, säger han. 

Även Skarpnäcks stadsdelsförvaltning har visat sitt missnöje mot Peab med ett beslut om vite. 

Men den dyra vintern för Peab behöver inte sluta där. Framåt våren riskerar företaget även att få stå till svars för misskötseln av stadens gator, gångbanor och torg, som trafikkontoret är ansvarigt för. 

– Vi följer alltid upp våra kontrakt och det har funnits brister i snöröjningen redan, vilket innebär kontraktsbrott. Så visst, det kommer att bli konsekvenser, säger Mats Freij, pressansvarig på trafikkontoret. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro