ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pedofil lurade in barn i portar

Clarence Frenker · 23 Mar 2011
Uppdaterad 23 Mar 2011

Den 37-årige seriepedofilen lurade in unga pojkar och flickor i portar. Där utsatte han dem för sexuella övergrepp. Nu åtalas Portmannen”.

klar

Artikellänk är kopierad

I går åtalades den så kallade Portmannen på 30 punkter för 27 fall av sexuella ofredanden, två våldtäkter mot barn samt tre ofredanden. – Det ovanliga i det här fallet är den stora mängden, att det skett så frekvent och att tillvägagångssättet varit så snarlikt, säger Marianne Öman, kommissarie vid Stockholmspolisen. Den 37-årige mannen greps i december förra året. Polisen hade då fått in ett flertal anmälningar där barn utsatts för övergrepp i olika delar av länet. Man trodde ett tag att det kunde vara den så kallade Cykelmannen, ytterligare en seriepedofil som härjade i Stockholm vid samma tidpunkt. Men det visade sig att det rörde sig om två olika gärningsmän och spåren ledde till 37-åringen. Enligt åtalet har mannen under våren 2009 till och med oktober 2010 åkt runt till olika bostadsområden i Stockholm och letat upp ensamma barn i åldrarna 6–12 år, varav majoriteten varit flickor i åldrarna 6–8 år. – I de flesta fall har han lurat in dem i en port för att få avskildhet och bett dem hålla vakt medan han kissar. Det är i samband med det som gärningarna ska ha skett, säger Marianne Öman. Mannen, som arbetar med frukt- och grönsaksförsäljning, erkänner brott och säger i förhör att han är ångerfull. Rättegången börjar inom två veckor.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro