ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pedofilen hade över 2000 barnporrfilmer – vissa på spädbarn.

Evelina Olsson · 25 Okt 2013
Uppdaterad 25 Okt 2013

I mannens dator fanns flera tusen bilder på sexuella övergrepp på barn – däribland spädbarn. – Jag har aldrig tidigare gått igenom ett material som haft ett så grovt innehåll, säger en polis.

klar

Artikellänk är kopierad

I 36-åringens dator hittade polisen nästan 16 000 bilder och över 2000 filmer med grova sexuella övergrepp på barn, däribland spädbarn. Nu döms Landskronabon till ett år fängelse för grovt barnpornografibrott. Mannen är sedan tidigare dömd för sexbrott.

Det var under 2011 som Landskronabon uppmärksammades av polis i ett annat ärende. En husrannsakan genomfördes i mannens lägenhet i januari i år och resulterade i att ett flertal datorer, hårddiskar och mobiltelefoner beslagtogs. Rikskriminalens specialutbildade polis fick i uppdrag att gå igenom materialet.

”Jag reagerade på att det var så många grova filmer som innefattade råa övergrepp, övergrepp mot spädbarn och mindre barn samt våldsutsatta och bundna barn. Jag har aldrig tidigare gått igenom ett material som haft ett så grovt innehåll”, berättar en polis i förhör.

36-åringen är sedan tidigare dömd för tre fall av sexuellt ofredande och uppger i förhör att han tidigare har haft ett ”visst sexuellt intresse för barn”.

Lunds tingsrätt anser att materialet varit hänsynslöst och att straffvärdet därmed överstiger minimistraffet för grovt barnporrbrott som är sex månaders fängelse. Då mannen även spridit en del av materialet vidare blir döms han alltså till ett års fängelse.  

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro