ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pedofiler tar kontakt med barn – via populärt dataspel

Emmelie Wallroth · 22 Jun 2015
Uppdaterad 22 Jun 2015

Foto: TT


Efter att en pappa till en nioårig flicka slagit larm om att dottern blivit kontaktad av en man via dataspelet Minecraft misstänker nu polisen att spelet är ett verktyg för pedofiler att jaga barn, rapporterar Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Dottern ska ha chattat med den 21-årige mannen i över en månad och mannen ska ha sagt till henne att han ville ses, skriver Aftonbladet.

Det började med att de chattade om själva spelet. Han hjälpte henne att bygga hus i spelet, gav henne gåvor och låtsades att de var gifta.

– Han var snäll, sa snälla saker, att jag var otroligt vacker och sånt, berättar flickan för Aftonbladet.

De fortsatte prata via Skype och mannen bad flickan skicka bilder på sig själv. Till slut började han även försöka ta reda på detaljer om flickan – som var hon bor, vad hennes telefonnummer är och när hennes föräldrar brukar vara hemma. En dag upptäckte hennes pappa konversationen och de har nu anmält händelsen till polisen.

– Minecraft är ju ett rollspel. Mannen ikläder sig rollen som liten pojke och söker kontakt med en flicka att bli kompis med. Nästa steg är att prata med henne, säger Pierre Voltaire, utredare vid polisen, till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro