ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pelikanerna och flamingorna ska bort från

Erik Nordin · 30 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Pelikanerna och flamingorna ska bort från Slottsskogen Det har kommunen beslutat för att spara pengarParkchefen ”Kan bli avlivningar”

Park- och naturnämndens beslut i onsdags om att de exotiska fåglarna ska bort från Slottsskogen förvånade inte Per Åberg som är chef för parken. Däremot kom beskedet om att samtliga exotiska fåglar ska bort så snart som möjligt som en överraskning.– Vi har planerat för det här länge och totalt rör det sig om 70 individer som ska bort, säger han. Var fåglarna ska ta vägen är i nuläget oklart. Men flera kontakter med andra djurparker och uppfödare har inletts sedan en tid tillbaka. Bland annat merparten av Sveriges djurparker och en tysk fågelpark. – Vår målsättning är att hitta ett hem till samtliga. Men om vi inte lyckas med det vet jag inte vad vi ska göra. Då kan det handla om avlivningar. Den ursprungliga planen var att ersätta de exotiska fåglarna med nordiska arter som ett led i Slottsskogens nordiska satsning. Men på grund av det ekonomiska läget kommer inte det att bli aktuellt under nästa år. Pingvinerna får däremot vara kvar eftersom de tillhör en hotad art, enligt Park- och naturnämnden. – Självklart känns det här trist, säger Per Åberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Nordin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro