ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pendel direkt till Arlanda om tre år

Ulrica Widsell · 2 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det ska bli lättare och billigare att resa till Arlanda. SL-styrelsen beslutade på onsdagen att starta pendel­tågs­trafik till Arlanda.

Om tre år ska pendeltågen mot Märsta ha en ny sträckning. Efter Upplands Väsby viker vartannat tåg av mot Arlanda, Knivsta och Uppsala och vartannat tåg fortsätter mot Rosersberg och Märsta. SL-kortet ska då gälla för att åka till Arlanda.

Det är också en miljösatsning för att få färre att ta bilen till flygplatsen.– Vi har gett vd i uppdrag att förbättra trafiklösningarna för Märstaborna också. Det är fler än vi som trafikerar den sträckan. Vi diskuterar till exempel med SJ om att SL-kortet ska gälla på deras tåg, säger trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M).

Enligt Wennerholm finns också tankar om att förlänga Roslagsbanan till Arlanda.

Den nya Arlandapendeln innebär att Märsta- och Rosersbergsborna riskerar att få halvtimmestrafik.– När det gäller pendeltågen är det hälften så många tåg. De andra lösningarna är inget vi sett i dag. Det är diskussioner med Upplands lokaltrafik och SJ. Det är oklart om den trafiken innebär kvartstrafik, säger oppositionslandstingsrådet Lars Dahlberg (S), som sitter i SL-styrelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro