ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Penélope som hysterisk ex-fru

Jerome Vermelin · 8 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Penelope Cruz, 34, hade jätteroligt i rollen som hysterisk ex-fru i sin första film med Woody Allen. Metro mötte den vackra spanjorskan i Cannes.Hur var ditt första möte med Woody Allen? – Det första mötet var i New York och varade bara tre minuter. Han var jätte-trevlig. Han hade sett ”Att återvända” och berättade om manuset. När han ringde mig en månad senare var jag i Paris och satt sedan uppe hela natten och ringde alla jag känner!

Vad betyder Allen för dig?– Han lyckas som ingen annan berätta om svåra ämnen. Humor, ironi och friheten han tar sig att göra precis vad han känner för.

Hur var inspelningen?– Att arbeta med honom var bättre än jag kunnat drömma om. Jag hade hört att han aldrig gör fler än två tagningar … Det stämmer att han är snabb,  men han hade stort tålamod med mig.

Vad har du gemensamt med din rollfigur?– Jag blir väldigt sällan arg, men när det händer kan jag absolut vara precis som hon! Hon är alltid på helspänn, men det är inte jag. Jag brukade fråga Woody om jag skrek för mycket. När jag såg filmen blev jag glad att han pressade mig att göra mer, eftersom humor kommer från kaos. Men annars kan jag al­drig säga vad jag tycker om hur min rollfigur beter sig, det frågar jag aldrig mig själv. Jag frågar bara om jag förstår varför Maria Elena kan finna lugn i en sådan märklig situation. Om jag var som mina rollfigurer skulle jag bli galen.

Vilken film väntar härnäst?– Jag är med i Pedro Almodovars nästa film ”Broken Embraces”. Jag hoppas att Pedro äntligen kommer att vinna Guldpalmen för den här filmen – han förtjänar den verkligen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jerome Vermelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro