ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pengar drogs dubbelt

Hanna Göransson · 25 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

100 000 kortanvändare drabbade av slarv på storbanken

klar

Artikellänk är kopierad

FEL KNAPP. 100 000 bankkunder i hela Sverige har drabbats av dubbla debiteringar de senaste dagarna. En knapptryckning för mycket på Nordea orsakade problemet. – Vi har dubblerat en betalningsfil med transaktioner från butiker, säger Boo Ehlin, presschef på Nordea.

Det är butiker och restauranger som använder Nordea som bank som har dubbeldebiterat sina kunder. Men felet har drabbat bankkunder i flera banker.– Vårt problem delas av samtliga banker, säger Kerstin Ottosson på SEB Kort.  Hur många av Swedbanks kunder som drabbats vet inte Swedbank.– Jag har ingen överblick av hur stort det är i nuläget, säger Anna Hammarskiöld, pressinformatör på Swedbank. Men i vissa fall handlar det om trippeldebiteringar.

Kunder som har övertrasserat sina konton behöver inte betala någon avgift eller ränta. Men hur mycket misstaget kostar vill varken Nordea eller konkurrenterna gå in på. – Det är klart att det inte är bra för banken, säger Boo Ehlin. Negativa händelser kostar. Är inte ni lite sura över att Nordeas misstag ger er dåligt rykte?– Jag vill inte uttrycka mig så. Det här är sånt som händer, säger Anna Hammarskiöld på Swedbank. 

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro