ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pengar viktigare än lycka

Tomas Lundin · 29 Sep 2011
Uppdaterad 19 Okt 2011

Foto: Sxc.hu/montage


Ny forskning: Lycka inte alls det ultimata livsmålet.

klar

Artikellänk är kopierad

Gärna rik och deppig än fattig och lycklig. Vid valet mellan pengar och lycka skulle de flesta välja pengarna, visar en färsk undersökning.

I den amerikanska studien fick 2 699 personer bland annat välja mellan två jobb. Det ena jobbet gav motsvarande 45 000 kronor i månaden, hade rimliga arbetstider och tillät tillräckligt med sömn. Det andra jobbet innebar långa arbetsdagar som bara tillät sex timmars nattsömn Trots att de flesta sade att de skulle vara lyckligare med det försnämnda jobbet valde merparten det andra, bättre betalda jobbet, rapporterar Live Science. I ett annat scenario fick personerna välja mellan att bli av med 20 procent av sin nuvarande lön och bo med sina vänner, eller att få en tioprocentig löneökning och flytta till en stad där de inte kände någon. – Vi ser att folk byteshandlar mellan lycka och andra saker, säger Alex Rees-Jones, ekonomidoktorand vid Cornell-universitetet i New York till Live Science. Slutsatsen är att lycka inte nödvändigtvis toppar önskelistan i en persons liv. – Till exempel sa svarande rakt ut att de skulle vara lyckligare med det ena, men att deras familj skulle bli lyckligare om de valde bättre betalda jobb, säger Alex Rees-Jones.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro