ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Pensionärer missar tusentals kronor i tillägg

Valerie Kaspersen · 1 Apr 2018
Uppdaterad 1 Apr 2018
Kan missa upp till 5 560 kr i månaden.

Kan missa upp till 5 560 kr i månaden. Foto: Shutterstock


Många pensionärer missar att de har rätt till bostadstillägg och går miste om flera tusen kronor i månaden.

klar

Artikellänk är kopierad

Bostadstillägget söks hos Pensionsmyndigheten, men Pensionsmyndigheten beräknar att ungefär 100 000 pensionärer, med låga pensioner, missar tillägg i pensionen, rapporterar SR.– Det beror kanske på att man bor i ett hus eller att man har en bostadsrätt och då tror man att då kan man inte söka det här tillägget. Men så länge du har kostnader för ditt boende så har du också möjligheter att söka det här tillägget, säger Christina Tallberg, ordförande i Pensionärernas Riksorganisation, till SR.

Den som är ensamstående pensionär, med en månadsinkomst på max 15 000 kronor efter skatt, kan vara berättigad till bostadstillägget. Beloppet på bostadstillägget kan som mest uppgå till 5 560 kr i månaden. Ett annat skäl till missen kan bero på att informationen helt enkelt inte tas emot, trots att det står på hemsidan. – Ja, det har vi hävdat hela tiden och i synnerhet när det är myndigheter som ska informera så är det väldigt viktigt att man inte bara använder det digitala sätten utan att man på olika sätt även ger skriftlig information, säger Christina Tallberg till SR.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro