ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pensionsmyndigheten sökte sparare på Flashback – hamnade i papperskorgen

Jesper Lindqvist · 10 Maj 2019
Uppdaterad 10 Maj 2019
Pensionsmyndighetens tråd på Flashback flyttades snabbt till internetforumets "papperskorg".

Pensionsmyndighetens tråd på Flashback flyttades snabbt till internetforumets "papperskorg". Foto: Janerik Henriksson/TT


För att fånga upp pensionssparares frågor och funderingar startade Pensionsmyndigheten en tråd på Flashback. Men initiativet möttes av skepticism, och tråden hamnade i internetforumets papperskorg. "Vi ska inte ta plats på det sättet, säger Johan Andersson, presskontakt på myndigheten, till Dagens Media.

klar

Artikellänk är kopierad

”Hej och välkommen till Pensionsmyndigheten på Flashback!”

Så såg inledningen av presentationen ut när myndigheten var på väg att etablera sig på Flashback. Internetforumet är känt för sitt öppna, och ibland råa, samtalsklimat där folk kan diskutera alla tänkbara ämnen, även kontroversiella sådana.

Tråden hade ”för låg kvalitet”

De användare som fick syn på Pensionsmyndighetens initiativ ställde sig dock skeptiska till det hela, och frågade snarare om det verkligen var myndigheten som låg bakom tråden.

Även Flashbacks moderator var osäker på konceptet, och det tog inte lång tid innan tråden i fråga hade hamnat i ”papperskorgen”, där trådar med ”för låg kvalitet” placeras.

”Vår hemvist är på Facebook”

Enligt Johan Andersson var dock tanken aldrig att Pensionsmyndigheten själva skulle starta en tråd för pensionssparare.

– Vi ska inte ta plats på det sättet. Vår egentliga hemvist på sociala medier är Facebook där vi har vårt eget flöde och svarar på frågor. Man blir lite mer svaret skyldig om man startar egna trådar, säger han till Dagens Media.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro