ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pepparkvarn mer populär än råsaftcentrifug

Aron Andersson · 19 Nov 2013
Uppdaterad 19 Nov 2013

Årets julklapp är råsaftcentrifugen, men fler är intresserade av ny pepparkvarn. – Vi har inte sett intresset för exakt de här produkterna, säger Magnus Bengtsson, marknadsansvarig på prisjämförelsesajten Prisjakt.

klar

Artikellänk är kopierad

På sajten Prisjakt söker svenskarna mer på salt- och pepparkvarnar än råsaftcentrifuger.
På sajten Prisjakt söker svenskarna mer på salt- och pepparkvarnar än råsaftcentrifuger.Foto: TT

Nu har HUI utsett årets julklapp. Men de har ingen aning om hur försäljningen kommer att se ut, eller hur det sett ut tidigare år.

– Det är inget vi följer upp, det är nästan omöjligt att göra det. Det är inte heller riktigt syftet, säger Fredrik Kolterjahn, försäljningschef på HUI Research.

Är inte det relevant?

– Både och skulle jag säga, vi har flera olika kriterier. En är att det ska finnas ett nyväckt intresse, det andra att det är en storsäljare och det tredje att det speglar den samtid vi lever i.

LÄS MER
Minns du de här julklapparna?
LÄS MER
Google avslöjar årets julklapp

Några som försöker följa upp efterfrågan på årets julklapp är prisjämförelsesajten Prisjakt. De har inga exakta försäljningssiffror men menar att HUI:s gissningar brukar stämma rätt bra. Att råsaftcentrifugen skulle bli en lika stor hit som surfplattan eller hörlurarna är marknadsansvarig Magnus Bengtsson tveksam till.

– Jag tror vi får en tillfällig peak. Sedan dör den ut så småningom efter att julen lagt sig. Jag tror det blir lite samma som för spikmattan, under några månader finns ett stort intresse. 

Däremot menar han att mattrenden som HUI talar om märks tydligt på vilken typ av produkter svenskarna söker efter för tillfället. Men i stället för råsaftcentrifuger handlar det om matberedare, kaffemaskiner och en kanske lite oväntad produkt.

– Hos oss är det konstigt nog salt- och pepparkvarnar där man letar efter design mycket mer än tidigare. Det finns till och med de som kostar upp till 2 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro