ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Peppfaktor: Asus Padfone 2

Aron Andersson · 16 Okt 2012
Uppdaterad 16 Okt 2012
Jim Henson

Jim Henson


klar

Artikellänk är kopierad

Padfone 2
Padfone 2
Padfone 2
Padfone 2

Asus har visat upp Padfone 2, uppföljaren till företagets kombinerade mobil och surfplatta. Ni som inte känner till Padfone: det handlar alltså om att tjoffa in en mobil i en större enhet, och därmed förvandla den till en surfplatta. Själva surfplattan går alltså inte att använda för sig, utan det är mobilen som driver den.

Padfone 2 har större skärm, en 4,7-tums skärm med 1080 x 720 pixlar. Den  en fyrkärning processor på 1,5 GHz. Den har en kamera med 13 megapixel. Det finns även möjlighet att filma i slowmotion, med upplösningen 720p fångar den 60 bilder i sekunden, jämfört med 30 bilder i sekunden för 1080p.

Vidare har mobilen stöd för NFC och 4G.

Surfplattan har en skärm på 10,1 tum med en upplösning på 1280 x 800 pixlar och även ett extra batteri som ger längre hållbarhet.

Det är sagt att Padfone 2 kommer till Sverige innan året är slut, men inget datum är släppt. Den börjar säljas i Taiwan redan nästa vecka.

Peppfaktor: Det finns något märkligt sug i mig efter att få klämma och känna på Padfone 2, men samtidigt ingen överdriven lust att äga produkten. Asus uppfinningsrikedom höjer peppfaktorn ett snäpp för denna surfplattornas marionettdocka. Det blir alltså tre av fem möjliga Jim Hensons.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro