ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Per, 47, och Lena, 38, skänkte bort sitt lördagsmys till behövande

Aron Andersson · 9 Nov 2015
Uppdaterad 9 Nov 2015

Foto: Privat / Montage


Lördagsmys. Skänkes till en behövande barnfamilj”. Så skrev Per, 47, till bilden som föreställde en påse godis, snacks, sällskapsspel och dvd-filmer. Nu hyllas initiativet på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

När Per Ahlstedt, 47, och hans fru Lena, 38, gick hemma i sin lägenhet i Borås på lördagen fick de plötsligt ett infall.

– Jag öppnade skafferiet och tänkte, helvete va mycket smågodis vi har. Vi har ingen nytta av det, och käkar inte så mycket. Så det är bättre att någon annan får nytta av det, säger Per Ahlstedt till Metro.

►LÄS MER: Signe, 6, sålde kakor – skänkte pengarna till flyktingar

Han samlar dessutom på filmer och fick idén att sätta ihop en lördagsmyspåse som han sedan fotograferade och lade upp i en lokal grupp på Facebook. Utöver godis, popcorn och två dvd-filmer innehöll den även ett yatzyspel och saft, vilket Aftonbladet skrev först om.

”Skänkes till en väl behövande barnfamilj”, skrev Per i Facebookinlägget. På bara två timmar hade Per och Lena hittat en ensamstående mamma som de tyckte skulle få påsen. Men även en annan person som hörde av sig berörde paret så mycket att de slängde ihop en påse till.

– Det var faktiskt precis när vi hade bestämt oss för vem vi skulle ge till som det var en till vi tyckte väldigt synd om, en ensamstående mamma med ont om pengar.

►LÄS MER: Jonas ställde in företagets Italienresa – skänker 400 000 till flyktingar

Det var Lena som lämnade över påsarna och båda mottagarna blev tårögda när de tog emot lördagsmyset.

– De blev jätteglada och en av dem kramade om frugan så in i helskotta, säger Per Ahlstedt.

Inlägget har fått över 1 000 gillamarkeringar över 100 positiva kommentarer som skriver vilken fin gest det är. 

– De bara rasslade till. Jag var tvungen att stänga av telefonen. Det är roligt, det var ju inga större pengar det handlade om men att det blir en så stor grej av det tycker jag är jättekul.

►LÄS MER: Nu väljer svenskarna att skänka sin pant med gula biståndsknappen

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro