ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Per Elofsson blev Mästarnas mästare

metro · 18 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
I den känslosamma finalen av "Mästarnas mästare" möttes friidrottaren Erica Johansson, fotbollsspelaren Malin Moström och skidåkaren Per Elofsson.

I den känslosamma finalen av "Mästarnas mästare" möttes friidrottaren Erica Johansson, fotbollsspelaren Malin Moström och skidåkaren Per Elofsson.


1,5 miljoner följde idrottarnas kamp

klar

Artikellänk är kopierad

 Skidåkaren Per Elofsson tvekade först om att ställa upp i "Mästarnas mästare". Men på tisdagskvällen kunde tv-tittarna se den forne världsmästaren ta hem segern i det populära programmet. - Jag hade nog förväntat mig tuffare tävlingar, säger mästarnas mästare. I tisdagskvällens final av "Mästarnas mästare" fick tittarna slutligen se Per Elofsson plocka hem den eftertraktade titeln. Men det var inte självklart för Elofsson att resa till Andalusien tillsammans med de övriga sportlegenderna och vara med i programmet som var en korsning mellan gamla "Superstars" och en dokusåpa. - Det var lite både och faktiskt. Man funderade hur programmet skulle vinklas och hur det skulle slå, säger han. Men den forne världsmästaren hade inte behövt oroa sig. "Mästarnas mästare" fick ett oerhört genomslag, premiäravsnittet sågs av drygt 1,5 miljoner tittare som har fortsatt att följa idrottarnas kamp varje tisdag. - Jag tycker att SVT fick ihop det bra. Det är en spegling av de tre veckor som vi var där nere, säger Per Elofsson.Ara överraskade Inspelningarna ägde rum i den spanska byn Alcalá la Real. - Det var otroligt trevligt därnere. Elva profiler med stora personligheter som levde ihop, säger Per Elofsson, som endast träffat ett fåtal av de andra deltagarna innan inspelningarna. - Ara Abrahamian var den stora överraskningen. Jag trodde nog inte att han skulle vara så öppen och färgstark. Och Pelle Fosshaug var så ödmjuk, tvärtemot mediebilden av honom. Segraren hade förväntat sig tuffare tävlingar i kampen om mästartiteln, men medger att skidåkare kan ha vissa fördelar i de olika grenarna. - Man har arbetat med hela kroppen och fått en allsidig träning. Man har koordination, kondition och motorik.Kan bli fortsättning Tuffaste grenen enligt Per Elofsson var då deltagarna skulle knuffa bollar med sin egen vikt i en brant backe. - Jag knuffade 80 kilo och varje gång jag tryckte på bollen skvalpade vattnet runt därinne, det gick inte bra. Nu har livet har återgått till det normala för mästarnas mästare, som är tillbaka på jobbet som affärsutvecklare för Swedbank i Umeå. Om det blir ytterligare en säsong av det populära programmet är ännu inte fastställt. - Vi jobbar på det. Ambitionen är att det ska bli ytterligare en säsong, säger Mathias Engstrand, programdirektör vid SVT Nöje. Blir det en fortsättning vet årets mästare vem han vill se kämpa i programmet. - Ingemar Stenmark, Björn Borg och Peter Forsberg vore ju riktigt roligt, säger Per Elofsson.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro