ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Per om 92-åriga mammans matlåda: "Vad fan är det här?"

Hugo Ewald · 4 Jan 2016
Uppdaterad 4 Jan 2016

Foto: Privat


När Per Larsson skulle servera sin 92-åriga mamma maten det kommunala produktionsköket levererat blev han chockad. Maten hans mamma skulle äta bestod av ett par potatis och några korvskivor vars skinn var så hårt att det nästan inte gick att tugga.

klar

Artikellänk är kopierad

Per Larsson.
Per Larsson.Foto: Privat

Per Larsson bor i Anundgård utanför Sundsvall, och skulle under lördagen besöka sin 92-åriga mamma i hennes lägenhet. Mamman får matleveranser via hemtjänsten på kommunen tre dagar i veckan och Per värmde upp maten för att kunna göra henne sällskap vid bordet. Men när han öppnade matlådan fick han en riktig chock, någonting Sundsvalls tidning också skrivit om.

– Det var en potatis och några korvbitar på tallriken och jag tänkte ”Vad fan är det här?”. Skinnet på korven var så hårt, och det smakade i princip ingenting, säger Per till Metro.► LÄS MER: Så länge kan du spara din matlåda

Per gjorde då någonting han aldrig gjort förut. Han tog en bild på maten och la sedan upp den på Facebook. Bilden spreds som en löpeld och har sedan Per la upp den delats tusentals gånger.

Uppmärksamheten fick Sundsvalls kommuns måltidschef, Anna-Sofia Kulluvaara, att avbryta sin semester för att reda ut vad som hänt. 

– Normalt sett brukar matlådorna vara jättefina så jag förstår inte vad som kan ha hänt, säger hon till Sundsvalls tidning.

Per och hans mor har länge haft problem med maten kommunen levererat. De har bytt hemtjänst och haft otaliga möten utan att någonting har hänt.

– Det är för jävligt, man ska spara in så mycket och spara in på folk som levt i fattigdom och eländighet och byggt upp det här landet. Politikerna och cheferna borde ta sig ned på gräsrotsnivå för att se hur våra äldre faktiskt har det, säger Per.

Per har efter inlägget fått många brev från hemtjänstpersonal som enligt Per stämmer in i hans upplevelse. Han hoppas att uppmärksamheten kan innebära förändringar.

– Det här är inte en företeelse som bara finns i Sundsvall. Jag tror att folk har fått nog av att man sparar in på skolor och äldre, säger Per.

Metro har sökt Anna-Sofia Kulluvaara.► LÄS MER: Förskolan säljer barnens rester som matlådor – hyllas på nätet

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro