ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Periskopkameran filmar i 360 grader

Ola Jacobsen · 27 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Brukar du bli sur för att filmfotografer riktar kameran år fel håll? Vänd på huvudet bara!Nu kommer tekniken som låter dig gå runt i filmen och själv bestämma vilket håll du vill kolla. Det holländska företaget Yellowbird använder en liknade metod som Google använder för att fotografer till Street View, men med film istället för stillbilder.

Med hjälp av sex filmkameror, som täcker alla tänkbara bildvinklar skapar tillsammans de tillsammans med en surroundmikrofon en dataström på 1200 Mbit/sek. Film och ljud sparars okomprimerat för att sedan omvandlas till en flashfilm som kan spelas upp med hjälp av Yellowbild 3-D player direkt i webbläsaren.

Kameran och mikrofonen kan bäras med ett steadycamsystem som ett periskop på ryggen. Fotografen tar då emot dataströmen i en bärbar dator på magen. Men utrustningen kan också ställas på en stativ, på taket av en bil eller hängas under en helikopter.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro