ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Persbrandt är klassens clown i Tyskland

Peter Lindholm · 17 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Mikael Persbrandt beter sig som klassens clown. Nej, det är inte upprörda kollegor på Dramaten som påstår det, utan tysk press.

Han ville hellre spela gangster i tysk tv än författare på Dramaten. Men rollen som ryss slapp han inte undan.Mikael Persbrandt karaktär i den kommande tyska tv-serien "Gudmodern" ("Die Patin") bär namnet Sergej Assinowitsch."Han spelar en rysk maffiaboss, men så fort kameran är av förvandlas han till klassens clown", skriver Phorzheimer Zeitung."Gudmodern" handlar om en lyckligt gift tvåbarnsmor, vars make inte är den han utger sig för att vara. När han plötsligt försvinner dras hon in i en jakt runt olika maffiatillhåll i Europa och stöter då på Persbrandts rollfigur.Inspelningarna av vad som ska bli en tv-serie i tre 90-minutersavsnitt påbörjades, enligt uppgifter till Metro,  i München den 18 juni. Redan från början var det planerat att inspelningarna skulle pågå till den 20 december.Persbrandt var alltså medveten om att serien krockade med hans engagemang på Dramaten. Ändå valde han att arbeta med "Måsen" under ett inspelningsuppehåll - för att sedan hoppa av utan förvarning, vilket fått kollegorna på Dramaten att rasa.(Metro har utan framgång sökt Persbrandts talesman, advokaten Sargon de Basso, för en kommentar.)

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro