ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Persbrandt bortklippt ur "Hobbit"

Miranda Sigander/TT Spektra · 15 Nov 2012
Uppdaterad 16 Nov 2012
Bilbo (Martin Freeman) och de andra i "Hobbit: En oväntad resa" får vänta på Beorn (Mikael Persbrandt), som dyker upp först i film nummer två i den nya trilogin.

Bilbo (Martin Freeman) och de andra i "Hobbit: En oväntad resa" får vänta på Beorn (Mikael Persbrandt), som dyker upp först i film nummer två i den nya trilogin. Foto: James Fisher


Snart är det premiär för Peter Jacksons "Hobbit: En oväntad resa". De som längtar efter Mikael Persbrandt i björnskrud kommer dock att bli besvikna. Hans Beorn är inte med.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Persbrandts rollfigur Beorn dyker inte upp förrän i den andra filmen i Peter Jacksons nya Toliken-trilogi.
Mikael Persbrandts rollfigur Beorn dyker inte upp förrän i den andra filmen i Peter Jacksons nya Toliken-trilogi.Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Mikael Persbrandts uppmärksammade debut i internationella storfilmsvärlden dröjer därmed. Det beror på regissören Peter Jacksons senkomna beslut att göra historien om hobbiten Bilbo till en trilogi i stället för i två delar. Hamnbytaren Beorns entré i berättelsen inträffar därmed inte förrän i film nummer två, "Hobbit: Smaugs ödemark" (2013). Han medverkar även i "Hobbit: Bort och hem igen" (2014), det bekräftar Mikael Persbrandts agent Peter Jansson för TT Spektra.

För inbitna Tolkien-fans kommer Beorns senarelagda medverkan inte som en överraskning. David Borgström, flitig Tolkien-läsare sedan 20 år och inköpare på Science fiction-bokhandeln i Stockholm påpekar att det tunna grundmaterialet, romanen "Bilbo" och de samlade skrifterna i "Silmarillion", måste dras ut ordentligt för att räcka till.

– Peter Jackson kunde ju ha klippt annorlunda men när han nu ska göra tre filmer kommer han sannolikt att göra actionscenerna, som Sjuhärarslaget, längre och fylligare än i boken. Och då är det också logiskt att Beorn inte dyker upp direkt.

"Hobbit: En oväntad resa" får premiär den 12 december.

klar

Artikellänk är kopierad

Miranda Sigander/TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro