ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Persbrandt gripen – tog kokain på innekrog

John Lindblom · 18 Mar 2011
Uppdaterad 18 Mar 2011
Mikael Persbrandt, 47, erkänner att han tagit kokain på krogen. "Knappt en lina på toppen av en nyckel", enligt hans egna förhörsuppgifter.

Mikael Persbrandt, 47, erkänner att han tagit kokain på krogen. "Knappt en lina på toppen av en nyckel", enligt hans egna förhörsuppgifter. Foto: Scanpix


Metro avslöjar: Stjärnan greps vid knarkrazzia.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholmspolisen genomförde en narkotikarazzia på en innekrog. Stjärnan Mikael Persbrandt, 47, en av våra mest hyllade skådespelare, var en av kroggästerna som greps. Persbrandt har erkänt kokainintaget och bötfälls nu via ett strafföreläggande. – Kände ingen berusning av själva kokainet. Däremot av vinet jag drack under kvällen, uppgav Persbrandt i det inledande polisförhöret. Persbrandt nekade först till brott. Men i ett senare polisförhör, sedan urinprov visat spår av kokain, erkände han att ha tidigare under kvällen den 16 januari i år bjudits på kokain inne på en krogtoalett på en restaurang på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm. "Knappt en lina på toppen av en nyckel", enligt Persbrandts egna förhörsuppgifter.

Den nyligen Oscarsgala-hyllade och genom åren omskrivne Mikael Persbrandt tvingas nu böta drygt 13 000 kronor och döms för ringa narkotikabrott.

Persbrandt greps på väg hem från innekrogen Soap Bar vid halvtretiden på natten och det var enligt honom själv första gången han testat drogen.

Persbrandts skådespelarkarriär är kantad av en lång rad positiva och negativa rubriker. Under 2000-talet har Nackabon etablerat sig som en av våra absolut mest populära svenska skådespelare. Han har i media varit öppen med tidigare alkoholproblem och i domstol har han tidigare fällts för rattfylleri.

Metro sökte sent på torsdagen Mikael Persbrandt för en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro