ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Person hittad i fraktcontainer på Arlanda – hade flugit från Etiopien

Malin Hansson · 7 Mar 2016
Uppdaterad 7 Mar 2016
Flyget som landade på Arlanda ska varit en Boeing 787 Dreamliner-plan från Ethiopian Airlines.

Flyget som landade på Arlanda ska varit en Boeing 787 Dreamliner-plan från Ethiopian Airlines. Foto: imago/Xinhua


En man i övre 20-årsåldern har tagit sig från Etiopien till Sverige genom att ha flugit i lastutrymmet på ett flygplan. Mannen mår under omständigheterna bra och har nu sökt asyl.

klar

Artikellänk är kopierad

Under förmiddagen blev polisen kallad till Arlanda och ett plan som kom från Addis Abeba i Etiopien. Där hittade de en man i en fraktcontainer.

– Han var medtagen men vi hade ambulanspersonal på plats som kom fram till att han inte hade några allvarliga skador, säger Lars Byström, presstalesperson hos polisen.

Mannen, som är i övre 20-årsåldern, behövde inte åka med till sjukhus utan tog sig till Migrationsverket, där han nu sökt asyl.

Hur mannen överlevt resan är inte ännu klart, men polisen tror att han varit i en del av planet där luften är tryckutjämnad.

– Det finns olika platser i lastutrymmet där man exempelvis har djur. Men exakt hur det här har gått till vet vi inte än, utan det får utredningen visa, säger Lars Byström.

Mannen misstänks inte för något brott, men en förundersökning om människosmuggling har inletts.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro