ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Personal flyr efter dagiskris i Nacka

Ann Hagman · 11 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Emilia Liljefrost och dottern Miranda är besvikna på förskolan Lilla Maestro.

Emilia Liljefrost och dottern Miranda är besvikna på förskolan Lilla Maestro. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Inga leksaker, inget bröd och inget varmvatten på småbarnsavdelningen.  Emilia Liljefrost är förtvivlad över situationen på dottern Mirandas dagis. Nu har dessutom personalen sagt upp sig. Nacka har brist på dagisplatser. Den privata förskolan Lilla Maestro utvidgade sin verksamhet i augusti – i bristfälliga lokaler och en personal som inte kom överens med ledningen.– Det här känns inte seriöst. Vi har inget som helst förtroende för skolan och kräver att kommunen ska ta över förskolan nu genast, säger Carl-Johan Cedlert, pappa till två barn på förskolan.

Men kommunen tänker ge den privata förskoleledningen en ny chans, med ny förskolechef och personal.– Att barnen lider skada går ju inte att förneka. Men vi måste ge förskolan en andra chans och stödja ledningen för att åtgärda problemen. Fungerar det inte om tre månader drar vi in auktoriseringen, säger Magnus Bergman, m, ordförande i utbildningsnämnden.

Emilia Liljefrost, Carl-Johan Cedlert och andra föräldrar sammanställer nu en lång lista över bristerna som drabbat barnen.– I två veckor fanns det inget varmvatten på småbarnsavdelningen. Vi fick inte veta det förrän efteråt. Och det finns inga rutiner, för att till exempel beställa bröd. Ibland har det funnits en limpa för 42 barn att dela på, säger Emelia Liljefrost.

Carl-Johan Cedlert säger att inget av hans barn längre vill gå till dagis.– De är mammiga och pappiga och vill inte lämnas med på dagis, där det ju hela tiden kommer ny personal som de inte känner.

Metro har sökt ledningen för Lilla Maestro, men inte nått någon som vill uttala sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro