ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Persson är en sann malmöit

· 3 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Persson är en sann malmöit Det är viktigt att ha många skåningar i laget. Det är MFF:s Olof Persson helt säker på. ­Publiken ska kunna känna anknytning till laget, det är viktigt med förankringen. Jag är av den gamla tron att det inte bara går att plocka ihop spelare från olika ställen och sedan försöka få ihop ett lag, säger Olof. Olof är själv skåning av börd. Han kom från division IV-klubben Oxie som 16-åring till MFF 1995. Sedan dess har det hunnit bli över 160 allsvenska matcher med MFF. Det kunde blivit fler, men Olof blev österrikisk mästare med FC Tirol 2002. ­Jag tror fansen känner för killar som gått hela vägen från pojklagen eller om de kommer från någon av småklubbarna runt Malmö. Pratas det mycket i småklubbarna om att få chansen i MFF?

­Det är många spelares dröm. Det finns en hatkärlek till MFF. För alla lag i Skånecupen finns det inget bättre än att slå MFF. Samtidigt drömmer många om att ta på sig den himmelsblå tröjan. Men det finns många skånska spelare i diaspora. Till och med Oxie-bor som Kristian Haynes, som var en period i MFF och TFF, men numera spelar för AIK. Och om man funderar ännu längre finns det flera lag som är hur bra som helst utan spelare från närområdet, som Arsenal. ­Jo, men där var det en kulturkrock från början. Man har en fransk tränare som har en förkärlek för spelare därifrån, men han började faktiskt med en engelsk backlinje. Spelar det någon roll i derbyt att ni vunnit Skånekampen?

­Nej, men en extra krydda är ju att det finns spelare från de egna städerna.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro