ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Persson litar på Danielsson

Stockholm TT · 8 Maj 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Han är en mycket kompetent ämbetsman som jag har förtroende för, sade statsministern i en partiledarutfrågning i Godmorgon Sverige i SVT. Granskningen av hur regeringen agerade efter tsunamikatastrofen i december 2004 är bakgrunden till frågan om statsministerns förtroende för sin närmaste man. Lars Danielsson har i Katastrofkommissionens och konstitutionsutskottets utfrågningar gett olika besked om vad han gjorde på annandagen. När JO nyligen frågade ut honom ändrade han sig igen och hänvisade till Katastrofkommissionens rapport, där han sade att han tre gånger ringt till dåvarande utrikesminister Laila Freivalds närmaste man, kabinettssekreterare Hans Dahlgren. Något som Dahlgren förnekar.

Ytterst handlar frågan om vilken information Göran Persson fick på annandagen och hur statsrådsberedningen och utrikesdepartementet agerade.

Men Persson oroar sig inte för sin statssekreterares svajiga minnesbilder. -Han jobbar nära mig och jag ser hans kvaliteter, sade Persson. -Jag har ingen som helst anledning att stämma in i den kör av kritik och fördömanden som riktas mot Lars Danielsson. El- och bensinpriser var en annan fråga som kom upp, både i utfrågningen och när tittarna fick chansen att ställa frågor. -Jag tror inte att vi har lägre energipriser att se fram emot, sade statsministern. Om oljepriset stiger kommer också andra energipriser att dras med uppåt, resonerade Persson. Men han har inga planer på att sänka energiskatter för att få ner priserna. -Det är en farlig situation som inte kommer att lösas genom att vi sänker skatterna varken på bensin eller el, sade han och talade i stället om fortsatt omställning till alternativa bränslen som etanol och biogas. Persson fick också frågan om han tänker bilda regering med vänsterpartiet och miljöpartiet om det inte blir borgerlig valseger. Men svaret blev detsamma som alltid. -Mitt mandat från partistyrelsen och riksdagsgruppen är att jag ska söka stöd för en socialdemokratisk regering, sade Persson.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro