ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Peta Linderoth – även om han är frisk

Leif Granlind · 30 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Linderoth är för Lagerbäck vad en stund i solen är för dig. Väldigt viktig.

Linderoth är så viktig för Lagerbäck att han som ”60-70 minutersspelare” (Lagerbäcks egna ord) till varje pris ska med till Alperna.

Linderoth är så viktig att ­Lagerbäck låter oss tro att utan 29-åringen faller Sveriges spel ihop fullständigt. Så viktig är han naturligtvis inte. Inte ens en hundraprocentig Linderoth är så viktig.

Lagerbäck borde satsa på Anders Svensson på Linderoths position i stället redan mot Ukraina på söndag. Han är ett mycket större hot offensivt – med sina precisa passningar och sitt vassa skott ­tillför han ­det svenska spelet ytterligare en dimension.

Dessutom har Anders Svensson visat att han är minst lika bra defensivt som ­Galatasaray­proffset. Det öppnar för ett mycket intressant mittfält med Kim Källström i den offensiva mittfälts­­rollen i diamanten och Wilhelmsson och Ljung­­berg på ­kanterna. Det är bra balanserat, passnings­skickligt, offensivt – och motståndarna har inte lika stor koll på det. Det är ett mittfält som kan chocka grekerna den 10 juni.

I anfallet tycker jag att det är rätt givet att det blir Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic. Johan ­Elmander ser blek ut och verkar sakna självförtroende. Men Toulouseanfallaren får en ny chans mot Ukraina på söndag.

Backlinjen är Sveriges svagaste lagdel just nu. Vi har ett par ytterbackar som mycket väl kan vara ­gruppens sämsta. Varken Fredrik Stoor eller Mikael Nilsson imponerar på mig, virriga bakåt och med för många touch på bollen ­framåt.

Och låt för Guds skull inte Olof Mellberg ­sköta uppspelen med att dribbla eller lyfta långt.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro