ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

PETA: One Direction samarbetar med känd djurplågare

Tomas Lundin · 24 Okt 2014
Uppdaterad 24 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Louis Tomlinson och Zayn Malik leker till synes oskyldigt med schimpansen Eli – men enligt PETA är Eli i en ökänd djurplågares våld.
Louis Tomlinson och Zayn Malik leker till synes oskyldigt med schimpansen Eli – men enligt PETA är Eli i en ökänd djurplågares våld.Foto: Promotionbild

Idolerna One Direction får skäll av djurrättsaktivister för deras video till låten ”Steal my girl”. I videon använder gruppen en kopplad schimpans. 

På promotionbilder från bandet syns hur medlemmarna Zayn Malik och Louis Tomlinson leker med schimpansen Eli. Tomlinson håller till och med i kopplet på en bild. Enligt PETA är djurets tränare Steve Martin en ökänd djurplågare. 

”Djurtränaren som tillhandahöll schimpansen för deras senaste video har flera gånger fått anmärkningar för brott mot amerikanska djurrättslagar”, skriver djurrättsorganisationen, som varit i kontakt med gruppen.

Bland ska tränaren inte erbjudit tillräcklig veterinärvård och hållt schimpanser och orangutanger inlåsta i små burar nästan hela dygnet. Apor som används i underhållningsbranschen tas från sina mödrar vid födseln och hotas med straff om de inte utför för dem onaturliga trick för att roa människor, fortsätter PETA. 

Videon släpps på fredagen men PETA vädjar till bandet att fördröja släppet tills de klippt bort scenerna med vilda djur.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro