ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

PETA stal och dödade deras chihuahua

Tomas Lundin · 3 Dec 2014
Uppdaterad 3 Dec 2014
Hunden Maya som valp när Wilbur Cerates dotter fick den som present. 

Hunden Maya som valp när Wilbur Cerates dotter fick den som present.  Foto: Facebook.com/esvamaya


klar

Artikellänk är kopierad

Organisationen PETA säger sig kämpa för djurens rättigheter. Men hundägaren Wilbur Cerate säger att de tog hans chihuaha – och avlivade den. 

I oktober var PETA i Accomack County, Virginia, med sin skåpbil och samlade in herrelösa hundar. Av någon anledning fick de också med sig familjen Cerates treåriga chihuahua Maya, skriver Delmarva Now

Hunden låg alltid på verandan och när Wilbur Cerate upptäckte att den var borta tittade han på film från en övervakningskamera, där det tydligt framgår att två PETA-medlemmar tog den med sig.

Efter flera försök att komma i kontakt med organisationen kom återigen två medlemmar på besök. Efter tre dagar hittade han en fruktkorg på förstubron med en lapp där PETA beklagade att hans hund hade blivit avlivad. 

Som Metro tidigare rapporterat om avlivar PETA 90 procent av alla hundar de samlar in, något som retat upp andra djurrättsorganisationer. Detta motiverar man med att djuren är sjuka, inte kan hitta nya hem och mår bäst av en snabb död.

Det förklarar inte hur familjens sällskapshund som Wilbur Cerates köpt till sin nioåriga dotter kunde avlivas. PETA ska dessutom ha brutit mot regler om att hundar måste förvaras fem dagar innan de kan avlivas.

Familjen har nu kontaktat advokater och startat en Facebooksida för att få upprättelse. Två PETA-medarbetare har identifierats och åtalats för stöld av hunden.  Anledningen till att PETA var i det slitna bostadsområdet och samlade in hundar var att bönder i närheten sagt att hundar skadat deras boskap. Wilbur Cerate säger att han har svårt att köpa att en tre kilo tung chihuahua skulle utgöra något hot.

Här protesterar PETA mot att hundar dödas och blir mat. Själva dödar de 90 procent av hundarna de tar omhand.
Här protesterar PETA mot att hundar dödas och blir mat. Själva dödar de 90 procent av hundarna de tar omhand.Foto: TT
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro