ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Peter Bjorn and John tillbaka med album och turné

Gustaf Larsson · 9 Aug 2018
Uppdaterad 9 Aug 2018
Succé-trion släpper nytt.

Succé-trion släpper nytt. Foto: Johan Bergmark och Getty images


Den svenska gruppen Peter Bjorn and John släpper nytt album i höst. Samtidigt meddelar trion att de ger sig ut på en turné i Europa och USA. "Varje medlems mörker är särskiljande i låtarna", skriver de i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Trion bakom superhiten ”Young folks” är aktuella med sitt åttonde fullängdsalbum. Under torsdagen meddelande de att albumet ”Darker days” släpps den 19 oktober i år.

Går tillbaka till rätterna

Enligt gruppen själva tedde sig deras kreativa process annorlunda än tidigare. De kom endast överens om titeln tillsammans innan de gick skilda vägar för att skriva och komponera egna låtar var för sig.

De ville ”ta tillbaka den kreativa processen till hur allt började”, står det i pressmeddelandet.

”Varje medlems mörker är särskiljande i låtarna; Peter tar itu med vad som händer i världen just nu, Björn berör relationsförhållanden och John, den mest existentiella, utforskar skuggan av vårt eget psyke”, skriver gruppen.

Lagom till albumsläppet drar Peter Bjorn and John ut på en omfattande höstturné. De inleder den 18 oktober i Wien för att sedan avsluta den 9 december i San Fransisco.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro