ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Peter Mangs vill ha permisson – för att köpa nötter

Linnéa Borgert · 4 Aug 2017
Uppdaterad 5 Aug 2017
I överklagan framgår det att Peter Mangs vill köpa nötter i en mataffär.

I överklagan framgår det att Peter Mangs vill köpa nötter i en mataffär. Foto: TT


Både kriminalvården och förvaltningsrätten har nekat livstidsdömde Peter Mangs permission. Nu överklagar han till kammarrätten i hopp om att få "handla nötter i en mataffär", enligt Sydsvenskan.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Mangs greps 2010 och dömdes tre år senare i hovrätten till livstids fängelse för två mord och åtta mordförsök. Bakom morden låg rasistiska motiv. Hittills har han aldrig haft permission.

Mangs har ansökt om en så kallad lufthålspermission, på max någon timme, vilket både kriminalvården och förvaltningsrätten har nekat honom då man anser att det är för riskfyllt.

”Angelägenheten för Peter Mangs att beviljas särskild permission inte överväger risken för att han ska begå brott, undandra sig sig straffets fullgörelse eller på annat sätt missköta sig,” skrev förvaltningsrätten nyligen i sitt beslut, enligt Sydsvenskan.

LÄS MER
Beskjutne Naser efter domen mot Peter Mangs: "Har inga ord"

Nu har Peter Mangs, som avtjänar sitt straff på Saltviksanstalten i Härnösand, överklagat beslutet till kammarätten. I sin överklagan framkommer det att han vill handla nötter i en mataffär, skriver Sydsvenskan.

Enligt hans advokat, Jesper Montan, är det inte själva nötterna i sig det handlar om.

– Tanken med en lufthålspermission är bara att man ska få se omvärlden. Och har man inte varit ute på sju år så kan man tänka sig att man vill det. Sen har han inget emot nötter, säger han till Sydsvenskan.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro