ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Peter sätter fokus på kärlek och tid

Caroline Engvall · 14 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Peter Kihlgård är aktuell med pocketboken ”Kicki och Lasse”, en kärlekshistoria om ett par som älskar varandra rätt in i döden.  

Peter Kihlgård är aktuell med pocketboken ”Kicki och Lasse”, en kärlekshistoria om ett par som älskar varandra rätt in i döden.   Foto: Cato Lein


klar

Artikellänk är kopierad

Peter Kihlgård, pocketaktuell med ”Kicki och Lasse” (Bonnier Pocket).

Varför ska man läsa din bok?– Eftersom läsakten är lika personlig som min bok och jag har en hög­­­­­färdig förhoppning om att romanen är rikare än en klatschigt formulerad säljslogan känns det som om jag förminskade läsarna om jag kunde svara på frågan. Den som tror att det bara är för att jag inte vågar erkänna hur pretentiös jag i själva verket är har naturligtvis också rätt.

Vem vill du helst ska läsa din bok?– De som tycker att det ligger både något hemskt, men också något melankoliskt vackert, över tidens flykt och som inte kan göra annat än att skratta åt det.

Vad läser du själv just nu?– Theodor Kallifatides senaste mästerverk ”Vänner och älskare”.

Vad har du annars på gång just nu?– Jag försöker lära mig älska det ljud deadlines ger ifrån sig när de dånar förbi.

Vackert om kärleken

”Kicki och Lasse” Peter Kihlgård (Bonnier Pocket)

Åh. Jag älskar den här boken. För just när man trodde att det knappt gick att beskriva Den stora kärleken på fler sätt gör författaren Peter Kihlgård just det. Kicki och Lasse är 50 plus, men att läsa boken när man är yngre går utmärkt. Det är faktiskt nästan ett måste. Vi behöver alla vår pocketdos av par som älskar varandra rakt in i döden.

Gripande och sorglig historia

”Livet på en kylskåpsdörr” Alice Kuipers (Månpocket)

Heja bra ungdomspocket-böcker! 15-åriga Claire och hennes mamma hinner inte ses så mycket och kommunicerar mest via post-it-lappar på kylskåpet. När mamma får bröstcancer inser de att lapparna blir längre och livet kortare. Gripande, sorgligt och en given present till alla tjejer som fyller 15 i höst.

Om att leva med psyksjuka

”Bryta om” Åsa Anderberg Strollo (Alfabeta)

Veckans andra fantastiska ungdomsbok. Åsa Anderberg Strollo blev välförtjänt Augustprisnominerad för ”Bryta om”, som handlar om 16-åriga Minna som lever med en psykiskt sjuk mamma. Läsaren riktigt känner lukten av intorkad urin, fattigdom och ångest. ”Bryta om” borde vara obligatorisk läsning för alla som jobbar med barn.

Surrealistiskt men belönande

”Fågeln som vrider upp världen” Haruki Murakami (Norstedts Pocket)

Att läsa Murakami är som att vara godisgris på ena sidan en tjock tegelvägg och veta att det finns ett geléhallonberg på andra sidan. Man kämpar och slåss mot något som inte vill ge med sig så lätt – och så väntar belöningen på andra sidan. ”Fågeln som vrider upp världen” är precis så, en fantastisk surrealistisk saga. 

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro