ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Peter Springare uppmanar alla att lämna Peter Springare-gruppen på Facebook

Natalie Demirian · 12 Apr 2017
Uppdaterad 12 Apr 2017
Örebropolisen Peter Springare.

Örebropolisen Peter Springare. Foto: TT


Följetongen kring den uppmärksammade polisen Peter Springare tar en ny vändning. Nu tar han avstånd från Facebookgruppen "Stå upp för Peter Springare" som skapades i hans ära och som har närmare 200 000 medlemmar.

klar

Artikellänk är kopierad

Det hela började med att Örebropolisen Peter Springare fick stor uppmärksamhet efter ett inlägg på Facebook om invandring och kriminalitet. Inlägget blev en rejäl vattendelare där Peter Springare både blev kritiserade och hyllad.

Supportergruppen ”Stå upp för Peter Springare” på Facebook skapades och har i nuläget nästan 200 000 medlemmar. Men nu tar Peter Springare själv avstånd från gruppen och uppmanar dess medlemmar att lämna den. Det skriver han i ett Facebookinlägg.

Springare börjar inlägget med att skriva att han känner sig tvingad att återigen skriva att han tar kraftigt avstånd från allt vad nazism, rasism och näthat heter.

”Vad gäller den stora supportergruppen ”Stå upp för Peter Springare” som finns på facebook och som har runt 200 000 medlemmar, så kan jag konstatera att den uppenbarligen helt har spårat ur”, skriver han bland annat.

Läs hela inlägget här:

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro