ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Peter Sunde kräver ny polisutredning

Kristoffer Rengfors · 13 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Peter Sunde (övre vänster) kräver att polisutredningen mot The Pirate Bay görs om. Dels ska en polis ha varit på ett skivbolags lönelista, och domaren Tomas Norström (nedre vänster), som dömde rättegången ska ha varit jävig. "Det är för många frågetecken", skriver Sunde på sin blogg.

Peter Sunde (övre vänster) kräver att polisutredningen mot The Pirate Bay görs om. Dels ska en polis ha varit på ett skivbolags lönelista, och domaren Tomas Norström (nedre vänster), som dömde rättegången ska ha varit jävig. "Det är för många frågetecken", skriver Sunde på sin blogg. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Peter Sunde tänker kräva att en ny polisutredning görs i The Pirate Bay-fallet. – Alldeles för många människor är knutna till våra motståndare och ha visat sig stå på lönelistan eller blivit lovade jobb i framtiden, skriver han i sin blogg.Peter Sunde är en av de dömda i fallet The Pirate Bay. I dag börjar Kronofogden att leta efter tillgångar hos Sunde och de tre andra män som dömts till skadestånd på 30 miljoner kronor för att de legat bakom fildelningsnätverket The Pirate Bay. Men enligt ett inlägg på Peter Sundes blogg kommer han de här veckan kräva att en helt ny polisutredning görs.Enligt Sundes blogg har fakta som hade varit till de dömdas fördel undanhållit i polisutredningen. Anledningen till det ska vara en polis som arbetade med utredningen senare fick jobb hos Warner Brothers, ett av de skivbolag som nu ska ha ett skadestånd på 2 163 376 kronor av de dömda männen. Ett annat skäl ska vara att domaren Tomas Norström ska ha varit jävig på grund av att han varit medlem i flera organisationer som arbetar med intressefrågor kring upphovsrätt.– Så den här veckan kommer vi att kräva att en helt ny polisutredning görs, skriver Peter Sunde på hans blogg.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro